HarderwijkAanpak

Het wijkgericht werken krijgt in de gemeente Harderwijk steeds meer vorm. Met de benoeming van wijkmanagers krijgt dit een nieuwe impuls. Samen met Marcel van de Ende zetten Bram Oudejans en Maureen Bekke zich in om de leefbaarheid in onze wijken verder te vergroten. .  

Wat doet een wijkmanager voor de wijk?
De wijkmanagers vervullen een spilfunctie in de wijk: zij weten wat er speelt in de wijk en zorgen ervoor dat de signalen uit de wijk op de juiste plek terechtkomen. U kunt een wijkmanager beschouwen als degene die de samenwerking in de wijk organiseert en stimuleert, met bewoners, ondernemers en organisaties zoals gemeente, politie, woningcorporaties, welzijninstanties en onderwijsinstellingen.

Bewoners bepalen de agenda
Niet de wijkmanager, maar bewoners zelf bepalen de agenda. Al dan niet via een buurtteam of wijkplatform, kunt u zelf ideeën, behoeften of knelpunten in uw buurt of wijk kenbaar én bespreekbaar maken. De wijkmanager heeft daarbij een steunende rol en helpt u in de buurt naar het zoeken van oplossingen.

Wie is de wijkmanager van mijn wijk?
In de gemeente Harderwijk zijn per 1 september 2012 drie wijkmanagers actief.
Iedere wijkmanager heeft een aantal wijken onder zijn hoede:

Marcel van den Ende is wijkmanager voor de wijken Binnenstad, Drielanden, Nachthok, Stadsweiden en Slingerbos. Marcel van den Ende is bereikbaar via telefoonnummer 0341 411 258 of via e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Bram Oudejans is wijkmanager voor de wijken Friesegracht, Sypel, Tweelingstad, Wittenhagen en Zeebuurt. Bram Oudejans is bereikbaar via telefoonnummer 0341 411 401 of via e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Maureen Bekke is wijkmanager voor de wijken Frankrijk, Stadsdennen, Hierden-dorp en Buitengebied. Maureen Bekke is bereikbaar via telefoonnummer 0341 411 306 of via e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wilt u iets verbeteren in uw wijk of buurt?
Dan bent u bij onze wijkmanagers aan het goede adres! De wijkmanager van uw wijk kan u vertellen wat voor initiatieven er in uw wijk al zijn. Bewonersgroepen, projecten, activiteiten, acties, wijkwebsites en wijkkranten: er zijn tal van mogelijkheden om u als vrijwilliger voor uw wijk in te zetten. En wanneer u een nieuw initiatief heeft voor een verbetering in de wijk, helpt de wijkmanager u verder.

Geen plan zonder bewoners!

Meer informatie: www.harderwijk.nl/wijkgerichtwerken

Gewoon Doen

Wijkmanagers

Nieuws Harderwijk

Sociaal

Veiligheid

Economie

Fysiek

Netwerk