Huurwoningen in Waterfront Harderwijk een feit

Harderwijks nieuws
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times
waterfront huurwoningen (geen sociale sector)In 2017 en 2018 komen er 115 duurzame huurwoningen beschikbaar in Waterfront. Het betreft 81 grondgebonden woningen en 34 appartementen, gelegen in de deelplannen Watersportboulevard en De Bakens. De eerste grondgebonden huurwoningen worden in augustus 2017 opgeleverd en de appartementen rond de jaarwisseling.



BPL Pensioen, het voormalige Bedrijfspensioenfonds voor de Landbouw, heeft via Syntrus Achmea Real Estate & Finance deze 115 energiezuinige woningen in Waterfront Harderwijk van de ontwikkelingscombinatie Waterfront Harderwijk VOF (Synchroon en Koopmans Bouwgroep) gekocht. BPL Pensioen heeft zichzelf als doel gesteld om in 2030 minimaal de helft van haar woningportefeuille naar een energieneutraal niveau te hebben gebracht. Daarvan profteren de toekomstige huurders van deze huurwoningen ook mee. Door onder meer een goede isolatie en het gebruik van zonnepanelen zijn de woningen energiezuiniger dan wettelijk is verplicht en hebben de huurders een lagere energierekening.

Voor informatie over de verhuur (vrije sector) en om in te schrijven kunnen belangstellenden terecht bij Syntrus Achmea Real Estate Finance via de website www.hureninwaterfront.nl.