Harderwijk is niet meer spoorloos

Station Harderwijk
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times
IMG 0821 treinen rijden harderwijkVanmorgen om kwart over vijf was het zover. Nadat de tunnelmoot bij het station was geplaatst, reed de eerste trein weer. “En dat was precies volgens de planning. Het was spectaculair en af en toe even spannend afgelopen weekend. Maar we hebben het gehaald”, aldus een uiterst tevreden wethouder Pieter Teeninga. Vanaf woensdagochtend 29 juli tot maandagochtend reden er geen treinen langs Harderwijk. Bij de Weisteeg werden tunneldelen geplaatst. En naast het stationsgebouw werd een tunnelmoot ingeschoven.
 
IMG 1687station Harderwijk 4Flinke klus
De grote belangstelling voor de verplaatsing van de tunnelmoot bij het station was niet zonder reden. “Een unieke gebeurtenis en een grote prestatie van opdrachtgever ProRail en aannemerscombinatie Reef/Strukton”, volgens de wethouder. Ook voor het op tijd rijklaar maken van het spoor moest flink worden doorgewerkt. Toen het spoor maandagochtend voor gebruik werd vrijgegeven reed volgens planning de eerste trein weer op het
spoor. “Alsof er niets was gebeurd”, zegt een opgeluchte wethouder Pieter Teeninga.

8L3A1819station Harderwijk 3

 
Verdere voortgang
Volgens planning is de fietstunnel bij de Weisteeg open voordat de scholen weer beginnen. De onderdoorgang bij het station en de oplevering van het nieuwe gebouw vind pas eind volgend jaar plaats. “Maar wat wil je met een dergelijk project. Als het de komende tijd net zo gaat als in het afgelopen weekend, dan maak ik mij geen zorgen”, besluit de wethouder.

Onder de tunnelmoot i glijbanenstation Harderwijk  

 29 juli Westeinde doorslijpen van de spoorstaven 1station Harderwijk 1

8L3A1947 spoorloosstation Harderwijk 5

 Foto's : Gemeente Harderwijk