Vertraging bouw Pop-up-wijk Weiburg.

Weiburg
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times
Weiburg Voormalige Struik terrein #Harderwijk zicht op Nachthok #Harderwijk Op 8 december heeft de gemeenteraad ingestemd met het voornemen om een pop-upwijk op het voormalig Struikterrein te realiseren. De tijdelijke woningen die op dat terrein komen zijn bestemd voor starters in de woonsector, statushouders en mensen die urgent woonruimte nodig hebben. Op dit moment onderzoekt de gemeente in samenwerking met de woningbouwcorporaties de planologische mogelijkheden. Dat onderzoek heeft nog wat tijd nodig en daardoor is de ontwikkeling van de pop–up wijk vertraagd.
Politiek
Ondertussen is Weiburg Hek voormalige Schop fabriek . Struik foods Harderwijker sprake van een stagnatie in de woningtoewijzing ten behoeve van statushouders. De woningbouwcorporaties bekijken met de gemeente of die stagnatie kan worden opgevangen via tijdelijke woonruimte. Daarbij wordt  niet alleen gekeken naar woonopvang op het voormalig Struikterrein, maar ook naar de capaciteit van het asielzoekerscentrum (800 plaatsen).


Statushouders.
Elke gemeente in Nederland is verplicht deze op basis van een taakstelling woonruimte aan te bieden aan asielgerechtigden die een verblijfstatus hebben. Voor ongeveer 36 personen moet Harderwijk woonruimte aanbieden

 

Weiburg in de winter - zanddepot gemeente Harderwijk

Weiburg - belangrijke bomen op het voormalige struikterrein

 

bron: Gemeente Harderwijk

foto's: Het Nachthok.nl