Participatiewet: Kostendelersnorm

algemeen
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times
Deze week heeft de Sociale Dienst Veluwerand brieven verstuurd aan bewoners die een uitkering ontvangen. Woont u met meerdere mensen samen in één woning en heeft u een bijstandsuitkering die al voor 2015 is ingegaan dan kan er per 1 juli mogelijk iets veranderen in de hoogte van uw uitkering. Dit komt door een nieuwe regel ‘de kostendelersnorm’. 
 
Wat is de kostendelersnorm?
Mensen die samen in één woning wonen, kunnen de huur, kosten voor verwarming van de woning en andere kosten delen. Daarom krijgen bijstandsontvangers van 21 jaar of ouder die in één huis wonen met andere volwassenen, in 2015 een lagere uitkering. Deze nieuwe regel heet de ‘kostendelersnorm’

Voor wie geldt de kostendelersnorm?
Mensen die vanaf 1 januari 2015 een aanvraag doen voor een uitkering vanuit de Participatiewet hebben al te maken met de kostendelersnorm. Dit geldt ook voor alleenstaanden of gehuwden die al in 2014 een uitkering hadden en die na 1 januari 2015 met meer mensen in een huis zijn gaan wonen.
Voor mensen die al voor 1 januari 2015 een bijstandsuitkering hadden en met meer mensen één huis delen was dat tot nu niet zo. Maar dit gaat per 1 juli aanstaande veranderen.

Meer informatie
Klanten van Sociale Dienst Veluwerand voor wie de kostendelersnorm gaat gelden worden of zijn allemaal uitgenodigd voor een persoonlijk gesprek met een medewerker van Sociale Dienst Veluwerand. Meer informatie: www.socialedienstveluwerand.nl/kostendelersnorm.