De scholen zijn weer begonnen

Veiligheid
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

VVN-scholen-banner
Elk jaar na de zomervakantie wordt de verkeersveiligheidscampagne gehouden. Hiermee willen de betrokken partijen automobilisten en motorrijders bewust maken van de aanwezigheid van veel nieuwe en kwetsbare verkeersdeelnemers.

.

 

 

Kinderen onwennig in het verkeer na zes weken zomervakantie
Weggebruikers hebben een hele tijd geen naar school fietsende kinderen op hun pad gezien en moeten zich hier weer op instellen. Dat geldt ook voor de kinderen: sommige kinderen fietsen voor het eerst naar school, andere hebben deze route een hele tijd niet gefietst. Brugklassers fietsen vaak een nieuwe, maar ook een langere en gevaarlijker route. Dat is voor hen natuurlijk helemaal wennen. Met deze verkeersveiligheidscampagne maakt VVN weggebruikers extra alert.VVN De scholen zijn weer begonnen

 

Aanleiding Scholen-campagne
Lopende of fietsende kinderen zijn extra kwetsbaar in het verkeer. Uit berekeningen van de SWOV (Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid) blijkt dat er jaarlijks in Gelderland in de leeftijdscategorie van 0 tot 14 jaar gemiddeld 4 doden en ruim 200 ernstig gewonden vallen. Van het aantal ernstig gewonden is bijna 80% fietser.

De campagne is een initiatief van Veilig Verkeer Nederland en vindt in Gelderland jaarlijks plaats in ROVG-verband, het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Gelderland. Zij werken hierbij nauw samen met verkeersouders, de fietsersbond, basisscholen, politie en gemeenten.

Woensdag 11 september gaf verkeerswethouder Rob Daamen en kinderen van basisschool De Rank in Harderwijk het regionale startsein voor ‘De scholen zijn weer begonnen’ campagne. In het kader van het jaar van de fiets maken de kinderen tijdens de actie een fietstocht door Harderwijk langs plekken waar dagelijks veel kinderen oversteken.