Gemeente doet mee met Harderwijkse Uitdaging

HarderwijkAanpak
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

uitdaging harderwijk Het college van B&W heeft besloten mee te doen met een initiatief waarbij ondernemers, bedrijven, gemeente en maatschappelijke organisaties elkaar kunnen helpen. Daarvoor is het netwerk de Harderwijkse Uitdaging opgericht. Door actief, mee te werken aan de Harderwijkse Uitdaging kunnen bedrijven het eigen netwerk en het maatschappelijk imago versterken. Dit kan door inzet van menskracht (kennis en kunde), middelen of materialen,  Matching. 17 maart zal de nieuwe stichting Harderwijkse Uitdaging een presentatie geven in het Gemeente Huis.

Formule
De formule is simpel maar sterk. Verzoeken van het verenigingsleven en maatschappelijke organisaties, zoals scholen, buurtwerk en verzorgingshuizen komen binnen bij het netwerk. Deze aanvragen worden voorgelegd aan een ondernemersnetwerk van Oude rotten (directeuren) en Jonge honden uit het bedrijfsleven. Een zogenaamde Matchgroep. Als de aanvraag wordt geaccepteerd, wordt gekeken welk bedrijf uitgedaagd kan worden om mee te werken aan het project. De formule biedt ieder bedrijf de kans om naar eigen vermogen maatschappelijk betrokken te ondernemen. Zo ontstaan dwarsverbanden die niet direct vanzelfsprekend zijn. Het gaat om burgerschap gericht op structurele contacten tussen mensen.


 Concrete bijdrage van ondernemers
De vragen die binnenkomen variëren van de behoefte aan een oefenruimte voor een muziekvereniging tot tweedehands computers voor buurthuizen en van behoefte aan menskracht voor het tuinonderhoud van een verzorgingshuis tot hulp van een accountant voor een sportclub. Het gaat hier niet om concurrerende projecten, maar om bemiddelingen tussen het bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties, die draaien op vrijwilligers. Centraal daarbij staat de vanzelfsprekendheid om te helpen als dat nodig is

 Meer informatie
Op dinsdag 17 maart a.s. om 16.00 uur informeert de stichting Harderwijkse Uitdaging bedrijven en organisaties over hun initiatief. De bijeenkomst vindt plaats in de raadszaal van het stadhuis.

Voor meer informatie wordt verwezen naar de site www.nederlandseuitdaging.nl.

Daarnaast is de website www.doetinchemseuitdaging.nl een mooi voorbeeld van een lokale Doetinchemse Uitdaging in actie.

Binnenkort meer op www.harderwijkseuitdaging.nl