Leerlingen planten fruitbomen in Friesegrachtpark

HarderwijkAanpak
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Boomplantdag Harderwijk 2015 FriesengrachtparkLeerlingen van de basisscholen De Veste hebben afgelopen woensdag 18 maart invulling gegeven aan de Boomfeestdag. Samen met wethouder Jeroen de Jong hebben zij fruitbomen in het Friesegrachtpark geplant.De nieuwe bomen zijn een onderdeel van het herstel van de voormalige boomgaard die ooit deel uitmaakte van de tuinen buiten de stad.

Het planten van de bomen in het Friesegrachtpark was tevens het startsein van de herinrichting en het uitgraven van de beek die de Couperussingel met de Friesegracht verbind. Zo wordt de historische loop van de beek ‘De Sypel’ in ere hersteld.

 

Bomen en water
Het thema van deze 59e editie van de Nationale Boomplantdag is ‘bomen & water’. Twee onderwerpen die naadloos aansluiten bij het project Friesegrachtpark met de aanleg van de beek en het planten van de bomen. Bomen zorgen ervoor dat mensen zich gezonder voelen. Bomen maken een buurt leefbaar en zorgen voor schone lucht. Water is niet alleen de eerste levensbehoefte voor mensen, maar ook voor de natuur: zonder water is er namelijk geen leven. Daarbij komt het planten van bomen ten goede aan een goede waterberging en waterbeheersing.

Meerdere plekken nieuwe bomen
Ook op andere plekken in Harderwijk zijn bomen geplant, zoals bij basisschool Alfons Ariëns in Drielanden, langs het Zeepad, op het schoolplein bij ‘MijnSchool’, in de wijk Stromenwaard en bij de fietsbrug A28.