Alcohol en jongeren

HarderwijkAanpak
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times
nix18De zomer is begonnen en daarmee een leuke tijd van evenementen, festivals, examenfeesten en vakantie. Veel kinderen staan op het punt om de overstap te maken naar het voortgezet onderwijs. Voor veel 12-jarigen betekent dat een spannende tijd. Een nieuwe school, nieuwe omgeving en vrienden, maar ook nieuwe verleidingen.

 

De gemeente Harderwijk stuurt heeft vorige week aan alle ouders/verzorgers van 12-jarigen een brief met de flyer J/M special. Hierin staan een aantal opvoedtips en feiten over alcohol en jongeren, om over dit onderwerp in gesprek te gaan met hun kind. Op het voortgezet onderwijs neemt het aantal jongeren dat alcohol drinkt namelijk snel toe. En als zij eenmaal drinken, drinken zij veel. Voor kinderen zijn genotmiddelen extra schadelijk, omdat ze nog volop in de groei zijn en de ontwikkeling van de hersenen verstoord kan raken. 
Daarom is sinds 2014 in de wet opgenomen dat er onder de leeftijd van 18 jaar geen alcohol gekocht of geschonken mag worden. Het landelijk advies is om het drankgebruik zo lang mogelijk uit te stellen, in ieder geval tot 18 jaar.

 

Hulp en informatie
U kunt als ouder bij het Centrum voor Jeugd en Gezin terecht voor vragen en ondersteuning op het gebied van alcohol en opvoeding, www.cjgharderwijk.nl. Voor hulp of informatie kunt u ook contact opnemen met Tactus, This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., tel 088 382 28 87. Voor meer informatie: www.hoepakjijdataan.nl.