Samen wonen, Prettig wonen in Harderwijk

Sociaal
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times
In Nederland wonen we dicht bij elkaar. Dit heeft prettige, maar ook minder prettige kanten. Iedereen die buren naast zich heeft wonen hoort wel eens geluiden die de buren maken. Natuurlijk is dit geen probleem als dit normale woongeluiden zijn of als de buren een keer een feestje hebben. Wanneer deze geluiden echter structureel herhalen en uw eigen woongenot hierdoor herhaaldelijk verstoord wordt is dit een grote bron van ergernis. Burenoverlast kan voor heel vervelende situaties zorgen en het is niet makkelijk om hiermee om te gaan.
 

De tuin.
Vooral bij mooi weer zitten we graag in de tuin. Barbecue aan, tuinfeestjes en spelende kinderen. Houdt u er rekening mee dat niet u alleen in de tuin aanwezig bent maar dat ook uw buren van hun tuin willen genieten. Alles is hoor- en ruikbaar. Maak afspraken met uw buren en bezorg elkaar geen hinder.

Zomer
In de zomer hebben mensen graag deuren en ramen open staan. Muziek en andere geluiden kunnen dan hard klinken. Houd extra rekening met het volume van uw muziek en met andere geluiden. Dan kan iedereen genieten van het mooie weer.
Feestje
Als u een feestje geeft, is het fijn als u dat van te voren met uw buren en omwonenden bespreekt. Maak afspraken over bijvoorbeeld de duur van het feest. Zo voorkomt u irritatie. Neem ook binnen afscheid van uw bezoek en niet buiten op de straat.
Honden
Hondenpoep en hondengeblaf zorgen voor veel overlast. Overlast van hondenpoep is makkelijk te voorkomen: neem altijd een zakje mee om de hondenpoep van uw hond op te ruimen. Zorg er ook voor dat uw buren geen last hebben van het geblaf
van uw hond. Een hond vindt het vaak niet fijn om alleen gelaten te worden. Honden gaan janken of blaffen als ze alleen thuis zijn. Laat uw hond daarom niet te lang alleen.
Wat te doen bij overlast
-Praat ervoer met de buren
-dagboek bijhoeden
-Uwoon – Tel 41 68 94
-Buurtbemiddeling Tel 428794
-Wijkagent 0900-8844